مقالات

آموزش جامع باتری به باتری کردن ماشین

آموزش جامع باتری به باتری کردن ماشین

آموزش جامع باتری به باتری کردن ماشین | شاید برای شما هم پیش آمده که هنگام استارت زدن خودرو با روشن نشدن آن مواجه شوید. گاهی اوقات به خاطر مشکلات باتری برق لازم برای استارت خوردن و روشن شدن ماشین تامین نمی شود. در این صورت، اگر با روش صحیح باتری به باتری کردن خودرو آشنا باشید می توانید به راحتی ماشین خود را روشن کرده و سپس برای رفع مشکل به تعمیرگاه مراجعه کنید.

باطری به باطری کردن یک راه حل موقت و کاربردی برای روشن کردن خودرویی است که به خاطر باتری خالی از شارژ روشن نمی شود. این کار نیاز به طی کردن مراحل مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم به طور جامع و کامل آنها را بررسی کنیم. با اطلس باتری اردلان همراه باشید.

 

آموزش جامع باتری به باتری کردن ماشین

مراحل باتری به باتری کردن خودرو

باتری به باتری روشی است که با استفاده از آن مدت زمان اندکی باتری مختل شده خودرو احیا می شود و ماشین روشن می گردد. البته نباید این نکته را فراموش کنید که این کار صرفا برای روشن کردن ماشین کاربرد دارد و برای شارژ شدن کامل باتری نیاز به حرکت کردن خودرو و فعالیت دینام است. بنابراین، باید پس از روشن شدن ماشین در اسرع وقت برای بررسی وضعیت باتری و برطرف کردن مشکل آن به تعمیرگاه و فروشگاه باتری مجاز و معتبر مراجعه کنید و در صورت نیاز باتری جدید تهیه نمایید.

 

 

مهمترین مراحل آموزش باتری به باتری کردن خودرو شامل موارد زیر می شوند:

آموزش جامع باتری به باتری کردن ماشین

1- رعایت نکات ایمنی

اولین گام رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از آسیب ها و خسارت های جانی و مالی است. قبل از شروع هر کاری اطمینان حاصل کنید هیچگونه وسیله فلزی در نزدیکی باتری خودروها نباشد. همچنین، توصیه می شود حدالامکان از دستکش ایمنی و عینک محافظ نیز استفاده کنید تا از خطر اتفاقاتی نظیر جرقه زدن در امان باشید.

 

2- بررسی صحت کابل ها و تمیز بودن قطب های باتری ها

ابتدا وضعیت کابل های باتری به باتری را بررسی کنید. کابل ها باید کاملا سالم و بدون خوردگی و فرسودگی باشند. گیره های کابل ها نیز باید سالم و تمیز بوده و قابلیت اتصال محکم را داشته باشند. سپس، قطب های باتری ها را چک کرده و در صورت وجود سولفاته یا همان رسوبات آنها را تمیز کنید.

 

 

3- پارک کردن خودروها در جای مناسب

خرید باتری | برای باطری به باطری کردن باید خودروها در نزدیکی یکدیگر قرار بگیرند. با توجه به طول کابل ها باید به نحوی خودروی سالم را پارک کنید که در نزدیک ترین فاصله با خودروی خراب باشد تا اتصال کابل ها با مشکل مواجه نشود. همچنین، هنگام پارک کردن از عدم حرکت خودروها اطمینان حاصل کنید.

 

 

4- اتصال کابل ها

مهمترین بخش این کار به اتصال کابل ها اختصاص دارد. باید از نحوه صحیح متصل کردن کابل ها مطلع باشید وگرنه علاوه بر اینکه ماشین با باتری خراب روشن نمی شود، ممکن است آسیب و خرابی هایی برای هر دو خودرو رخ دهد.

 

کابل های باتری به باتری به دو رنگ مشکی و قرمز طراحی و تولید می شوند که هر کدام برای یکی از قطب های مثبت و منفی باتری است. ابتدا هر دو خودرو را خاموش کرده و کابل قرمز رنگ را متصل می کنیم. توجه داشته باشید که یک سر کابل قرمز رنگ باید به قطب مثبت باتری خودرو سالم و سر دیگر آن به قطب مثبت باتری خوابیده یا همان خودروی خراب متصل شود.

 

سپس، یک طرف کابل مشکی رنگ را به قطب منفی باتری خودرو سالم و طرف دیگر آن را به قسمتی فلزی از بدنه ماشین معیوب متصل می کنید. این کار به منظور خنثی شدن میزان بارها و جلوگیری از جرقه زدن است. حتما اتصالات کابل ها به باتری ها را دوباره چک کنید تا گیره ها محکم به سر باتری ها وصل شده باشند.

 

 

5- روشن کردن خودرو با باتری سالم

در مرحله بعد خودرو سالم را روشن کنید و به آرامی دور موتور را افزایش دهید و در ادامه پا را از روی گاز برداشته و اجازه دهید ماشین به حال خود و به صورت ساکن کار کند. این کار به احیا شدن بهتر و سریع تر باتری ماشین خراب کمک زیادی می کند.

 

 

6- استارت زدن ماشین با باتری بدون شارژ

سپس، ماشین خاموش را استارت بزنید تا روشن شود. اگر خودرو با باتری خوابیده روشن شد، اتصال کابل مشکی از بدنه را قطع کنید و طرف دیگر آن را نیز از قطب منفی باتری خودرو سالم خارج کنید. سپس اتصال کابل قرمز باتری خودرو سالم را قطع کرده و در نهایت گیره کابل قرمز از باتری خوابیده را باز کنید.

 

پس از جدا کردن کابل ها اجازه دهید ماشین چند دقیقه به صورت ساکن کار کند و سپس برای شارژ شدن باتری توسط دینام به مدت 10 الی 15 دقیقه با آن حرکت کنید و به نزد تعمیرکار بروید.

 

توجه کنید که اگر در صورت باتری به باتری کردن، ماشین روشن نشد برای امتحان کردن شانس خود برای بار دوم لازم است five دقیقه صبر کنید. سپس از ابتدا تمامی مراحل بالا را انجام دهید. اگر باز هم روشن نشد به احتمال بسیار زیاد باتری کاملا خالی و از کار افتاده شده است. یا ممکن است مشکل از سیستم برقی خودرو باشد که در این صورت باتری به باتری کردن مجدد نیز فایده ای ندارد و ممکن است به بخش های دیگر مانند استارت و … صدمه ای وارد شود.

 

 

سوالات متداول

1- چه زمانی باید از باتری باتری کردن خودرو استفاده کنیم؟

 

در مواقعی که میزان شارژ باتری خودرو برای روشن کردن آن کافی نباشد می توان از این روش استفاده کرد. معمولا در این مواقع هنگام پشت فرمان نشستن متوجه خواهید شد که برق پشت آمپر وجود دارد اما استارت زده نمی شود. در این صورت، باید از باتری یک خودرو سالم برای روشن کردن خودرو خود کمک بگیرید.

 

2- تفاوت کابل های باتری به باتری خودرو چیست؟

 

برای تشخیص راحت کابل ها که هر کدام باید به قطب خاصی از باتری خودرو متصل شوند، رنگ آن ها را مشکی و قرمز در نظر گرفته اند. این مهمترین تفاوت این کابل ها محسوب می شود. علاوه بر این معمولا ضخامت کابل قرمز بیشتر از کابل مشکی است.

 

 

نتیجه گیری

با یاد گرفتن نحوه باتری به باتری کردن ماشین می توانید در مواقع ضروری باتری خوابیده ماشین خود را احیا کنید و در نتیجه خودرو را روشن و از از آن استفاده نمایید. باتری به باتری کردن در عین حالی که امری ساده و بدون پیچیدگی خاصی محسوب می شود، از حساسیت زیادی نیز برخوردار است. زیرا در صورت بروز اشتباه ممکن است به باتری و یا بخش ها و قطعات دیگر هر دو خودرو آسیب وارد شود. امیدواریم با استفاده از مطالب ذکر شده بتوانید در زمان لازم با این کار مشکل روشن نشدن خودرو ناشی از خالی شدن شارژ باتری را برطرف کنید.

 

خطرات باتری به باتری خودرو و آسیب های آن

 

 

در صورت نیاز به باتری به باتری کردن با خودروی دیگر یک سری نکاتی را باید رعایت کنیم. تا از آسیب رسیدن به وسیله نقلیه جلوگیری شود.

همیشه با نزدیک شدن به فصل سرما، گذراندن گرمای تابستان و استفاده از کولر خودروها که خود باعث روشن شدن فن خودرو می­ شود و یکی از مشکلاتی که بسیاری با آن روبرو می ­شوند دشارژ شدن باتری خودروست که فشار زیادی را در فصل تابستان به باتری وارد می ­کند که این امر سبب عدم استارت خوردن خودرو می­ گردد. در زمستان نیز هوای سرد باعث سفت شدن روغن‌ها در خودرو می‌شود و همین سبب می‌شود تا استارت برای چرخش موتور، نیروی بیشتری نیاز داشته باشد و در نتیجه برق بیشتری از باتری گرفته می‌شود.

در صورتی که باتری ضعیف شده باشد، در زمستان ضعف خود را نشان می‌دهد. و در روشن کردن خودرو عاجز می‌شوید. یکی از راه‌ها در اینگونه مواقع هل دادن خودرو است. که با توجه به داشتن تسمه تایم در خودرو‌های امروزی، این کار توصیه نمی‌شود؛ چرا که ممکن است تسمه تایم در اثر لگد‌های ناگهانی ناشی از رها کردن کلاچ برای روشن‌شدن خودرو، تاب مقاومت نداشته باشد و پاره بشود و یا اصلا از تنظیم خارج شود.

راه دیگری که وجود دارد استفاده از کابل اتصال باتری به باتری است. تا با استفاده از یک خودرو دیگر، اتومبیل مانده در راه را روشن کنیم.

چند نکته که معمولا توسط کمتر کسی رعایت می‌شود و منجر به خطرات باتری به باتری می گردد:

اول اینکه قبل از استارت زدن با موتور خاموش بهتر است تا باتری با خودرو دیگر که حتما روشن باشد. چند دقیقه با کمک کابل اتصال شارژ شود تا از ایجاد بار ناگهانی روی دینام خودرو روشن و آسیب رسیدن به آن جلوگیری شود.

برای این کار در حدود 15 تا 20 دقیقه وقت کافی است. حتما قطب‌ها به درستی به هم متصل شوند. سپس بعد از استارت زدن خودرو خراب، به محض روشن شدن آن سریعا کابل‌ها جدا شوند. چرا که در صورتی که کابل‌ها متصل باشند، ممکن است به خاطر تفاوت در میزان شارژ دینام‌ها، تداخل آمپر به وجود آید. در ضمن منجر به خرابی قسمت‌های برقی خودرو‌ می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *